Laveste Pris Garanti

Ingen skal slå vores priser!
Altid hurtig levering!

usb-stik
Kuglepenne med logo

Jeg hjælper dig med at finde det rette produkt

Internettet er alletiders, men nogen gange er det godt at snakke med en rigtig person. Mine kolleger og jeg vil hjælpe dig med at finde de rette
produkter til dine
formål

 

Markus

Markus Briedis, sælgere

Ring til os allerede idag! +46 8 522 194 00

Bolsjer med logo
Golfbolde med logo
 Laveste Pris Garanti

Ingen skal slå vores priser!

Muleposer
Grundlagt 1954

Vi er pro’er indenfor salgsfremmende gaver!

Mere end 50 år i branchen. I år 2013 hjalp Parnass over 2000 firmaer med at profilere sig rigtigt.

Nøglesnore
usb-stik med tryk

Årets Supervirksomhed!

 Superföretag

Veckans Affärer har kåret Parnass som årets Supervirksomhed i profil-
branchen 2010 & 2011.

læs mere
Logobolcher
Drikkedunke

Handl trygt & sikkert!

Vi har opnået AAA-rangering hos Soliditet for den højst mulige kreditværdighed.

Om Parnass
 AAA
logobolde
paraplyer

Spørgsmål og svar

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om vores produkter og tjenester. Disse spørgsmål er inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde svar på dine spørgsmål. Du er naturligvis altid velkommen til at ringe til os på +46 8 522 194 00.

De mest almindelige spørgsmål
Spørgsmål om logoer og tryk
Spørgsmål om priser og betaling
Spørgsmål om levering og forsendelsesomkostninger
Andre spørgsmål

Svar:

Hvordan bestiller jeg?

Den nemmeste måde, at bestille på, er at e-maile din bestilling til

.Det, vi har brug for at vide, er, hvilken vare du ønsker, hvilket antal, ønskede produktfaver samt trykfarver (angiv gerne Pantone/PMS kode, hvis du vil have en bestemt farve). Derudover skal vi bruge oplysninger om din faktureringsadresse og den ønskede leveringsadresse. Vi har også brug for dit logo, som skal trykkes på produkterne. For at opnå de bedste resultater vil vi bede om at modtage dit logo i EPS format, skabt i Adobe Illustrator og gemt som en vektoriseret EPS-fil.Vi kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du ikke har dit logo i eps format. Hvis du vil vide mere om, hvad der forstås ved en vektoriseret EPS-fil, klik her. Vi vil derefter vende tilbage med en skriftlig bekræftelse på, at vi har modtaget din ordre. Du får altid et udkast, der viser, hvordan dit tryk vil se ud på produkterne, inden vi starter produktionen. Når du har kontrolleret og godkendt udkastet, starter vi produktionen.
Tilbage til spørgsmål

Hvor lang er leveringstiden?

Normal leveringstid er ca. 3-4 uger, men varierer for forskellige produkter. For alle produkter på hjemmesiden findes leveringstiden angivet i forbindelse med produktet. Dette er normalt under prisangivelsen. Hvis du er i tidsnød, og har brug gavereklameprodukter hurtigt, har vi et udvalg af produkter, som vi kan leveresomekspresleverancer, se mere her
Tilbage til spørgsmål

Tilbyder I ekspreslevering?

Ja, vi har et udvalg af produkter, som vi kan levere ekstra hurtigt, hvis du har for lidt tid. Leveringstiden er 5, 7 eller 10 arbejdsdage. Se vores udvalg af ekspresprodukter her
Tilbage til spørgsmål

I hvilket format vil I have mit logo?

For at opnå de bedste trykresultater vil vi have dit logo i EPS format, oprettet i Adobe Illustrator, og gemt som en vektoriserad EPS-fil. Vi kan naturligvis også hjælpe dig, hvis du ikke har dit logo i eps format. Hvis du er usikker, er du er altid velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig med at kontrollere filerne. Læs gerne mere herom, hvad der menes med en vektoriserad EPS-fil.
Tilbage til spørgsmål

Hvordan skal jeg sende logoet, som skal trykkes på produkterne?

Den nemmeste måde at sende logoet til os er via e-mail sammen med din ordre. Send din bestilling til . Læs mere her, om hvad du skal tænke på at vedhæfte med din ordre.
Tilbage til spørgsmål

Er der en minimumbestilling?

Ja, for hvert enkelt produkt er der et minimumsantal, der skal være opfyldt. Grænsen varierer for forskellige produkter, og hvis prisen for f.eks en reklamepen er angivet ved 500 stk. så er 500 stk. det minimumantal, vi sælger. Desværre kan vi ikke sælge færre produkter med dit logo end det antal, der er angivet som minimum for hvert produkt.
Tilbage til spørgsmål

Hvad menes der med skabelonpris/startomkostning?

Når vi trykker dit logo eller budskab på produkterne, skal trykkeriet først oprette en skabelon eller trykplade, som bruges ved trykningen. Der kræves en skabelon/trykplade for hver trykfarve. Skabelonprisen er en engangsomkostning
, da skabelonerne derefter kan bruges igen ved fremtidige ordrer af det samme produkt. Normalt kan en skabelon kun anvendes på et specifikt produkt, og kan ikke anvendes på flere forskellige produkter. Ved andre mærkningsmetoder udgås denne startomkostning. Denne omkostning er ikke afhængig af antallet af trykfarver, men bliver bestemt pr. design/motiv.
Tilbage til spørgsmål

Lægges der moms på priserne?

Når du bestiller varer hos Parnass køberdu varer fra en svensk virksomhed og EU's momsregler gælder. Hvis køberen er momsregistreret i Danmark og har et momsnummer bliver ingen moms tilføjet til priserne. Hvis kunden ikke er momsregistreret i Danmark og ikke har momsnummer, skal der lægges 25% moms på alle priser. Momsnummer skal altid indtastes i forbindelse med ordrer, for at undgå at vi opkræver svensk moms.
Tilbage til spørgsmål

Hvad menes der med EPS-fil?

EPS er et digitalt fil-format, der anvendes meget i i tryk-sammenhænge og er nødvendigt for at skabe tryk i høj kvalitet. Når en EPS-fil er vektoriseret betyder det, at den er opbygget af matematiske formler. Dette gør det muligt at forstørre/formindske logoet uden forringelse af kvaliteten. Grafik,der ikke er vektoriseret, kaldes for raster/pixels og er bygget op af små prikker i et gittermønster. Pixelgrafik egner sig bedst til hjemmesider og PowerPoint-præsentationer.

EPS-originaler skabes i særlige programmer såsom Adobe Illustrator. Du kan ikke oprette vektoriserede EPS filer i programmer såsom Word, Powerpoint eller Paint. Billeder, som vises på websites på internettet, er ikke i EPS format.

Klik her for at se et billede af hvordan EPS filer er forskellige fra raste/pixel-grafik.

For at skabe et logo i EPS format, skal du bruge et program såsom Adobe Illustrator. Køb eller download en demo af Illustrator her. Vi kan også hjælpe dig med at omdanne dit nuværende logo til EPS format, læs mere her.
Tilbage til spørgsmål

Jeg har ikke en EPS-fil. Kan I konvertere mit logo til EPS format?

Ja, vi hjælper dig gerne med at omdanne et eksisterende logo til EPS-format, hvis du ikke har en vektoriseret version af dit logo. Dette er normalt gratis, når du bestiller hos os. Det er vigtigt, at vi får en så god version som muligt, når vi skal skabe en vektorversion af dit logo. Vi vil gerne have et stort billede i JPG-, PDF- eller TIFF-format i så høj opløsning som muligt.

Det er vigtigt at huske, at den vektoriserede version, som vi skaber, kan afvige fra den oprindelige, da den manuelt, eller ved hjælp af særlig software, bliver gendannet. Eksempler på afvigelser kan være, at vi ikke har præcis de samme skrifttyper som i det oprindelige logo. Andre forskelle kan være, at små detaljer kan afvige. Eftersom du altid får et udkast, der viser, hvordan trykket vil se ud på de færdige produkter, kan du altid se resultatet af vektoriseringen, inden vi begynder at mærke produkterne med logoet.

Hvis du vælger at lade Parnass vektorisere dit logo, og skabe et logo i EPS format, så husk at efterse dine udkast omhyggeligt, og se efter forskelle i logoet, som du muligvis ikke vil acceptere. Eventuelle ændringer af logoet skal foretages, før udkastet er godkendt. Vi tager intet ansvar for fejl eller uoverensstemmelser i logoer, der er vektoriserede af os, hvis udkastet er godkendt af dig.

Den vektoriserede version af dit logo gemmes hos Parnass og kan bruges igen til fremtidige ordrer.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg selv konvertere mit logo til EPS format?

For at kunne skabe et logo i EPS format kræves særlig software som f. eks. Adobe Illustrator. En udbredt misforståelse er, at det er tilstrækkeligt at anbringe eller indsætte en standard jpg eller gif fil i Adobe Illustrator, og derefter gemme filen i EPS format. Filen vil være i EPS-format, men indholdet er ikke vektoriseret, men stadig i pixel format. For at skabe en vektoriseret EPS-fil skal logoet gendannes manuelt og derefter gemmes i EPS format. Hvis du opretter et logo i Adobe Illustrator, så glem ikke at konvertere al tekst til vektorgrafik ved at vælge "Opret tekstkonturer"/"Create Outlines" fra Tekst/Type menuen.

Det er ikke muligt at konvertere et billede til EPS format bare ved at ændre filnavnet fra f. eks. logo.jpg til logo.EPS. At bare ændre på filens ekstension, gør ikke at filen bliver vektoriseret, kun at filen derefter ikke er brugbar.

Det er muligt at skabe en vektoriseret EPS-fil i Adobe Photoshop, men det er ikke nok bare at placere, eller indsætteen almindelig jpg eller andre typer pixel-grafik filer og derefter gemme i EPS format. Logoet skal skabes manuelt og derefter gemmmes i EPS format.
Tilbage til spørgsmål

Hvordan kan jeg kontrollere at mine filer er i det korrekte format?

For at kontrollere at EPS-filen er vektoriseret kræves særlig software som f. eks. Adobe Illustrator. Hvis du ikke har Adobe Illustrator så kan du e-maile filen til os hos Parnass, så kan vi kontrollere filen.
Tilbage til spørgsmål

Jeg kan ikke åbne EPS-filen på min computer. Er der noget galt med den?

Hvis du ikke har noget software til grafisk produktion, som f. eks. Adobe Illustrator eller Free Hand, kan du normalt ikke åbne eps-filer. De fleste brugere har ikke denne type software på deres computer.

Vi kan højst sandsynligt åbne filen, da vi har de programmer, der er nødvendige. Hvis vi ikke er i stand til at åbne det logo, du har sendt til os, hører du fra os.

En del kunder er nervøse for, at de sender os en forkert fil, fordi de ikke selv først kan kontrollere, hvordan filen ser ud. Du behøver ikke at bekymre dig, da du vil modtage et udkast, der viser, hvordan trykket vil se ud før produktionensstart. Skulle det være en forkert version af logoet, du har sendt til os, har du derfor chancen for at rette dette, så længe udkastet ikke er godkendt.
Tilbage til spørgsmål

Er der nogen filformater, man bør undgå?

Vi vil helst have logoet som en vektoriseret EPS-fil. Hvis du ikke har en EPS-fil, vil et normalt logo i pdf, tif, jpg eller psd formaterkunne bruges, hvis de indeholder store billeder af logoet i høj opløsning. Vi kan derefter konvertere logoet til eps format. Læs mere her.

Filformater du bør undgå er filer, der er oprettet i PowerPoint (ppt), Microsoft Office (doc og docx). Filer i gif eller bmp format kan fungere, hvis de indeholder store billeder af logoet, men skal konverteres til EPS format. Vi kan hjælpe dig med dette. Læs mere her
Tilbage til spørgsmål

Hvad er PMS/pantone farver?

For at sikre os at vi trykker dit logo, i lige den farve du ønsker, beder vi dig om at angive PMS-nummer for trykfarverne. PMS står for Pantone Matching System og er en international standard for trykfarver.
Da der findes mange nuancer af farven rød, for eksempel, vil vi gerne have dig til at angive den præcise nuance ved at angive et pms-nummer.

Hvis du er usikker på hvilke pms-farver dit tryk skal have, kan du kontakte din reklameafdeling eller dit reklamebureau. Du kan også tjekke hos dettrykkeri, der har hjulpet dig med f. eks. visitkort eller brevpapir.

Hvis du ønsker det, kan vi hjælpe dig med at vælge pms/pantonefaver for dit logo. Vi forsøger at finde en farve så tæt på den oprindelige farve som muligt, men vi kan aldrig give nogen garantier for, at farven er helt i overensstemmelse med den farve, du normalt bruger.

Vær opmærksom på, at visse nuanceændringer kan forekomme ved tryk på visse materialer og farvede overflader.
Tilbage til spørgsmål

Hvad menes der med CMYK/4-favetryk?

CMYK er en forkortelse for de primære farver cyan, magenta, gul og sort som bruges i firefarvetryk. Forenklet kan det siges, at CMYK/4-favetryk er et fototryk, og du kan trykke et motiv med et ubegrænset antal farver, som f. eks. et fotografi. Standard produkter som trykkes med 4-favetryk/CMYK er ting som musemåtter, tablet tasker, papirposer, kollegieblokke og isskrabere.
TTilbage til spørgsmål

Sender I et udkast, der viser hvordan trykket vil se ud?

Ja, vi sender altid udkast, der viser hvordan trykket vil se ud på de varer, du bestiller, inden vi starter produktionen. Husk at efterse udkastet omhyggeligt. Eventuelle fejl skal rettes i udkastet. Leveringstid beregnes altid fra godkendt udkast.

Hvis du foretager en regelmæssig/gentagen ordreaf det samme produkt, uden at ændre logoet, sendes der normalt ikke noget udkast.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg se et udkast før produktionen starter?

Vi sender altid et digitalt udkast/eksempel, der viser, hvordan trykket vil se ud på de varer, du bestiller, inden vi starter produktionen.

Vi laver normalt ikke prøver på de fysiske produkter med logotryk,før godkendels, inden vi starter produktionen. Hvis du ønsker et fysisk produkt med prøvetryk, skal du underrette os i forbindelse med din ordre. Vær opmærksom på, at der er et yderligere gebyr forbundet med en fysisk produktprøve, samt at leveringstiden forlænges.
Tilbage til spørgsmål

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil have prisen på et større antal end det, der er angivet på hjemmesiden?

Ring til os +46 8 522 194 00 eller udfyld denne formular her og vi vil vende tilbage med et tilbud.
Tilbage til spørgsmål

Tilbyder I kredit?

Vi udfører altid en kreditkontrol af alle nye kunder. Vi laver ikke selv nogen vurdering af virksomheden.Vi følger kun den anbefaling som kreditoplysningsvirksomheden giver os. Hvis kundevirksomheden er kreditværdig, sker betaling mod faktura efter 15 dage. Hvis kreditten ikke anbefales, skal betaling ske, før produktionen starter.
Tilbage til spørgsmål

Kan man betale med kreditkort?

Ja, ved forudbetaling kan betaling udføres med Visa eller Mastercard. Kontakt os, hvis du ønsker at betale med kreditkort.
Tilbage til spørgsmål

Kan privatpersoner handle hos Parnass?

Nej, vi sælger kun til virksomheder, myndigheder, foreninger og organisationer.
Tilbage til spørgsmål

Hvordan fungerer jeres Laveste Pris Garanti?

Parnass Gavereklamer’s ønske er at altid tilbyde markedets laveste priser. Alle varer i vores sortiment på hjemmesiden er omfattet af vores Laveste Pris Garanti. Det betyder, at hvis du finder den samme vare til en lavere pris, hos nogen af vores konkurrenter, vil vi tilbyde produktet til en lavere pris.

Vilkår og betingelser for Laveste Pris Garanti:
Laveste Pris Garanti gælder for identiske varer, der udbydes af svenske firmaer, mednormalt angivne listepriser, i en webshop eller i tryktekataloger, til lavere pris for den samme mængde. Produktet skal være tilbudt tilgenerel salg og klar til levering. Krav om nedsættelse af priserne med reference til Laveste Pris Garanti skal være foretaget inden bestilling og dokumenteret med en kopi af tilbuddet. Parnass forbeholder sig retten til at tilbagekalde dette tilbud til enhver tid.
Tilbage til spørgsmål

Tilbyder Parnass rabat til forhandlere?

Nej, vi tilbyder ikke nogen rabat til firmaer, der sælger vores produkter videre til deres egne kunder.
Tilbage til spørgsmål

Kan I sende bestilte varer med transportøren med vores eget kundenummer?

Nej, alle varer bliver sendt med vores eller vores leverandør’s kundenummer. Når du bestiller fra Parnass sendes varerne normalt med Schenker, DHL, Posten, UPS eller TNT.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg hente min leverance hos Parnass?

Nej, bestilte varer sendes direkte til dig fra trykkeriet/lageret.
Tilbage til spørgsmål

Kan transportøren ringe til mig inden leverancen, og underrette mig om denne?

Normalt er der ingen underrettelse inden levering. Leverancen skal ske på hverdage mellem kl. 8-17, men for det meste, sker leverancen om formiddagen. Hvis du ønsker at tranportøren skal ringe til dig, før levering og underrette dig, så du skal kontakte os i forbindelse med din ordre. Da dette er en ekstra tjeneste udført af transportøren, koster underretningen 100,-. Vær opmærksom på at transporttiden normalt vil blive forlænget med en arbejdsdag, hvis du ønsker at modtage besked forud for leverancen.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg hente min ordre hospakkeuddelingen?

Vi arbejder med flere forskellige transportselskaber og kurérer, og hos en del af dem er det muligt at få pakken leveret til din pakkeuddeling, istedet for at den leveres til din adresse. Hvis vi sender med Schenker eller DHL kan du normalt vælge levering til din pakkeuddeling. Transportselskabet vælger automatisk den nærmeste pakkeuddeling for dig. Kontakt os i forbindelse med din ordre, hvis du ønsker levering til en lokal pakkeuddeling. Golfbolde kan ikke leveres til pakkeuddelingscentre.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg opdeleleverancentil flere forskellige leveringsadresser?

Ja, leverancen kan fordeles på flere forskellige leveringsadresser, men vær opmærksom på at fragtomkostninger vil blive tilføjet for hver adresse. Udgifter vedrørende opdeling af leverancen kan også tilføjes afhængigt af den vare, du har bestilt, og hvor mange adresser leverancen skal opdeles i. Husk, at du skal kontakte os i forbindelse med din ordre, hvis du ønsker at leverancen skal opdeles i forskellige modtageradresser.
Tilbage til spørgsmål

Kan I levere varer til udlandet?

Ja, men fragtomkostninger er normalt højere ved levering til udlandet, og regn med at levering tager nogle dage ekstra. Ved levering udenfor EU kan toldudgifter blive tillagt for modtageren. Vi tager ikke ansvar for forsinkelser forårsaget af forsinkelser i forbindelse med fortoldningsprocessen.
Tilbage til spørgsmål

Tillægges prisen fragtomkostningner?

Nej, levering til en adresse i Danmarker altid inkluderet i prisen! .
Tilbage til spørgsmål

Tilbyder I returret?

Nej, alle varer er fremstillet specielt til hver enkelt kunde. Skulle de leverede produkter være fejlagtige, skal der oplyses om en reklamationsenest fem dage efter modtagelsen.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg se en prøve af produktet før jeg bestiller?

Vi vil med glæde sende prøver til eftersyn, hvis du vil se vores produkter i virkeligheden. De fleste prøver er med tilfældige logoer eller blanke/uden varemærker. Prøver med lav værdi behøver normalt ikke at blive returnerede. Hvis du ønsker at modtage prøver af dyrere produkter, eller mange forskellige produkter, vil vi bede dig om at returnere prøverne indenfor 7 dage. Vi sender kun prøver til virksomheder, myndigheder, foreninger og organisationer.
Tilbage til spørgsmål

Kan jeg bestille varer uden tryk/blanke produkter?

Nej, vi sælger kun produkter med reklametryk. Vi sælger ikke produkter uden logomærkning.
Tilbage til spørgsmål

Har I en udstilling, eller et udstillingslokale, jeg kan besøge og se jeres produkter?

Nej, Parnass har ingen udstilling eller udstillingslokale. Kontakt os, hvis du gerne vil se prøver af et specifikt produkt.
Tilbage til spørgsmål

Er Parnass et dansk selskab?

Nej, Parnass er et svensk aktieselskab. Når du køber hos Parnass importerer du varerne fra Sverige.

Kan I sponsorere os med jeres produkter?

Vi kan desværre ikke tilbyde nogen produktsponsorering.

 

 

© Copyright 2014 Parnass Presentreklam Sweden AB

Alle priser er angivet ekskl. moms og fragt. Eventuelle originaludgifter vil blive tillagt. Vi sælger normalt ikke utrykte/blanke produkter, med mindre andet er angivet. De angivne leveringstider er estimerede og kan variere. Leveringstiden beregnes fra godkendtudkast.Vi tager forbehold for eventuelle tastefejl og udsolgte varer. Priserne er gældende indtil videre og vi forbeholder os retten til prisændringer uden varsel. Parnass’ salgsbetingelser gælder ved bestilling (læs her). Anbefalet pris refererer til indikativprisen eller industriprisen for tilsvarende produkter. Af tekniske årsager er visse nuancer af produkter svære at gengive i billeder og kan variere en smule fra det ægte produkt. Se de specielle vilkår og begrænsninger, som gælder for laveste pris garanti.